Institut Premià de Mar

.

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

isotools
SAGA
ATRI
xtec
GEP

Comenius
Biblioteca
Moodle

Bloc

l2
eBID

Pagaments
Comunicats


 

Projecte europeu Erasmus+

Correu electrònic Imprimeix

La setmana passada van visitar el nostre centre professors i professores de centres associats d'Alemanya, Anglaterra i França. El motiu de la visita és una trobada amb el professorat de la comissió Comenius IPM per planificar i redactar un nou projecte europeu dins el Programa Erasmus+ (2014-2020). Abans de començar el curs, sabrem si el projecte és aprovat i finançat per la UE. En cas de dur-se a terme, s'implementaria durant el dos cursos vinents al segon cicle d'ESO o al Batxillerat. S'ha de dir que hi ha un segon projecte del nostre centre en vies de tramitació. N'informarem.

 

Sabina Cervero guanya el premi Sambori

Correu electrònic Imprimeix

Una alumna del nostre centre, Sabina Cervero i Corbella, ha guanyat el Premi Sambori per la narració La carta en la categoria reservada a Batxillerat i Cicles formatius. El seu treball competia entre les comarques del Maresme, Barcelonès Nord i Vallès Oriental. Des d'aquest espai volem felicitar-la pel seu èxit. El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als centres educatius organitzat per Òmnium Cultural.

Més informació

 

Projecte de plurilingüisme

Correu electrònic Imprimeix

L’objectiu del Projecte de plurilingüisme endegat pel Departament d'Ensenyament és contribuir a l’èxit escolar de l’alumnat potenciant el domini de les llengües estrangeres i, especialment, de la competència oral en llengua anglesa. En el nostre centre s'ha creat un grup impulsor coordinat pel professor Carles Juvé, d'Educació Visual i Plàstica.

A més de les llengües estrangeres impartides al centre (Anglès, Francès i Alemany), actualment s’està impartint en anglès una matèria optativa quadrimestral a 1r d’ESO, Working with GIMP, i una altra a 3r d’ESO, Cultura clàssica. Com a matèries secundàries hi ha les matemàtiques i les Ciències Naturals. En aquests casos, no cal fer tota la matèria en anglès sinó només algun tema (i no s’ha d’avaluar l’anglès sinó els continguts d’àrea). S'espera poder ampliar el ventall amb temes de Tecnologia i Educació Física el proper curs.

S'ampliarà la informació properament amb la creació d'un espai específic al web.


 

Els treballs de recerca de Batxillerat a Escoles

Correu electrònic Imprimeix

Un cop més s'ha col·laborat amb el programa Escoles de Ràdio Premià des del nostre institut. En aquest cas l'objectiu era parlar dels Treballs de recerca, una de les fites que l'alumnat ha de superar per obtenir el títol de Batxillerat. Han participat en el programa Alma Bergel, Anna Giménez i Javier Barquino, com a alumnes, acompanyats del Coordinador de Batxillerat, el professor Manel Codina.

La tertúlia comença en el minut 13 del podcast:

 

Vaga d'alumnes el 26 i 27 de març

Correu electrònic Imprimeix

Els dies 26 i 27 de març, les organitzacions sindicals estudiantils han convocat unes jornades de vaga en protesta per les polítiques que estan impulsant les administracions públiques a l'ensenyament i contra la LOMCE. Aquesta vaga ha rebut l’adhesió de bona part de l’alumnat del centre, expressada en una assemblea de delegats i delegades.

L'alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot exercir el dret de vaga. En el cas d’alumnes menors d'edat d’altres cursos, els pares o tutors legals hauran de signar la conformitat, fent-se responsables de l’absència de l’alumne. Els estudiants majors d'edat poden signar la conformitat per si mateixos. Les faltes d’assistència per aquest motiu es consideren justificades sempre i quan s’hagi seguit el procediment establert.

El professorat atendrà l'alumnat al centre. Els alumnes que han marxat assumiran no haver rebut els ensenyaments que s’hagin pogut impartir durant la seva absència (recordem que aquesta vaga l’ha convocat unilateralment el moviment estudiantil).


 

Llegir els clàssics té premi

Correu electrònic Imprimeix

Llegir Anacreont, Nossis, Catul, Garcilaso de la Vega, Espriu,… i muntar-ho tot en un vídeo enregistrat i editat per alumnes de batxillerat per tal de participar en Yo conozco mi herencia, ¿y tú? ha portat el tercer premi a l’institut. Són 50 euros per invertir en material de l’àrea de clàssiques però el millor premi és la unió d’uns joves reivindicant la nostra herència en una tasca col·lectiva. Moltíssimes gràcies a tots i especialment a la Judit Giménez, alumna de Grec i de Llatí de 1r de batxillerat! Enhorabona als organitzadors, a tots els participants i especialment als premiats en primer i segon lloc!


 


Pàgina 1 de 37